nedeľa, 10. júla 2011

Budúci chlieb



Vždy, keď zacítiš vôňu chleba, vtedy môžeš povedať, že vieš čo je to šťastie
a vždy, keď zacítiš chuť chleba, vtedy môžeš povedať, že vieš čo je to láska
a keď pochopíš hodnotu chleba, si hodný života.

 
Skôr, aby sme mohli zacítiť vôňu a chuť chleba, ujde veľa času. Najprv sa obilie zaseje, musí vyrásť, niekoľko mesiacov sú polia zelené až príde chvíľa, kedy začnú naberať žltú farbu. Teraz je presne ten čas, kedy  sa zlaté klasy obilia skláňajú pod svojou vlastnou ťarchou a čakajú, kedy sa do nich zahryznú kombajny. Niekde sa tak už aj stalo.  Po zbere úrody príde na rad mletie obilia  na múku, aby sa z nej mohol napiecť chlieb. Prognózy hovoria, že úroda by mala byť bohatá. Dúfajme, že už do toho nepríde žiadna pohroma v podobe zlého počasia.